Musical

De muscial hoort bij De Beemd en daarom staat de school, gedurende een periode van het schooljaar in teken van drama, toneel en zang. We hebben jaren een kerstmusical uitgevoerd, dit schooljaar voeren we de muscial in het voorjaar op. We hebben hiervoor gekozen omdat in januari de doorstroomtoets is voor groep 8. De afgelopen jaren hebben we prachtige voorstellingen gedraaid van onder andere "Aladdin", "de Kleine Zeemeermin en 'De gelaarsde kat".

Alle kinderen uit de groepen 5 tot en met 8 doen mee. In zelf gekozen workshops bereiden ze zich een middag in de week voor. Waar nodig zal er ook op andere momenten geoefend worden. Er worden reclamefilmpjes gemaakt voor aangemelde sponsoren, er wordt aan het decor gewerkt, gedanst, toneel gespeeld en gezongen.
 
Voor de groepen 1 tot en met 4 is de deelname anders georganiseerd. Per groep doen een paar kinderen mee, op vrijwillige basis. Zij zullen een dans ten tonele brengen tijdens de musical. Alle kinderen dragen gepaste kleding, schmink en haardracht. Hiervoor zijn een heleboel helpende ouders aanwezig, voorafgaand en tijdens de musical.