Talenten uur

We vinden het belangrijk dat leerlingen zich sociaal-emotioneel en creatief ontwikkelen. Kinderen moeten de kans krijgen talenten op school te ontdekken, uit te bouwen en te benutten. Deze brede ontwikkeling is mogelijk omdat school enerzijds een veilige, vertrouwde omgeving biedt  en anderzijds een prikkelende, uitdagende omgeving moet zijn. Binnen de Beemd spreken wij over het 'Talentenuur'. De Kring hanteert de benaming 'Talententijd'.
  • Talentenuur 

We bieden 3 periodes Talentenuur voor de groepen 5-8. En op de dinsdagmiddag is er de mogelijkheid om deel te nemen aan het schoolkoor, de schoolband (talent-ontdek-groep), het kinderpersbureau, nieuwe media, beeldend, toneel, natuur, koken, bouwen en dans. Dit zijn vrije keuzes.

We zetten bij de Talenten uur uren in op experimenterend, onderzoekend en ondernemend leren. Deze vaardigheden staan centraal. We vinden het belangrijk dat leerlingen zich ook sociaal-emotioneel en creatief ontwikkelen, ontdekken en erkennen van hun talenten. Elk kind heeft zijn eigen talenten en moet op basis van die talenten worden uitgedaagd. Niet alleen kinderen die goed meekomen in de klas, maar ook de kinderen die veel moeite hebben met bijvoorbeeld taal en rekenen. Zulke leerlingen zijn misschien niet zo goed in de schoolvakken, maar juist wel in koken, het bouwen van hutten, ze bespelen een muziekinstrument of zijn goed in toneelspelen.